آشنایی با اسکنر اثر انگشت
مقالات

آشنایی با اسکنر اثر انگشت

از زمان های بسیار دور برای شناسایی افراد از ویژگی های فیزیکی افراد مانند چهره، صدا استفاده میشده. اما امروزه به دلیل دخالت وسایل الکترونیکی در زندگی افراد دیگر نمیتوان از روشهای قدیمی برای تشخیص هویت و شناسایی استفاده کرد.

یکی از بهترین ویژگی های انسان که قابل تغییر نیست و فقط متعلق به یک فرد است اثر انگشت هر شخص میباشد. اثر انگشت خطوط ریز و درشتی است که در کف پا و انگشتان هر فرد وجود دارد و میتوان از آن به عنوان ابزاری برای تشخیص هویت فرد استفاده کرد. استفاده از اثر انگشت یکی از بهترین و مطمئن ترین راه های تشخیص هویت است که حتی در افراد دو قلو نیز این اثر انگشت متفاوت است. همچنین اثر انگشت هر انگشت با دیگری فرق میکند. به همین دلیل برای انجام کارهای انگشت نگاری از انگشتان هر دو دست نمونه برداری میکنند.

امروزه دستگاهی تحت عنوان اسکنر اثر انگشت روانه بازار شده که جایگاه خود را در بین افراد خصوصا اداره ها و سازمان ها پیدا کرده است و کاربرد بسیاری دارد. حتی در گوشی های هوشمند نیز برای باز کردن قفل گوشی از اثر انگشتی که در آن ثبت کرده ایم استفاده میشود که جایگزین خوبی برای الگو و پین های عددی است.

ساختار این اسکنرها به گونه ای است که از سیستم عامل های مختلف پشتیبانی میکنند و پردازشگرهای با دقتی دارد که در ابتدا باید مشخصات هر فرد و اثر انگشت او را در آن ثبت کنیم. همچنین برخی از اسکنرها این قابلیت را داند که اثر انگشت ساییده شده و آلوده را تشخیص دهند.

در مراکزی مانند دفاتر پیشخوان، دفتر اسناد رسمی، اداره ها و مدارس، دفاتر ثبت ازدواج و… اسکنر اثر انگشت مورد استفاده قرار میگیرد. نحوه عملکرد این دستگاه ها به این صورت است که از طریق پورت های مختلف به کامپیوتر و یا نرم افزار مورد نیاز وصل میشود و تصویر انگشت اسکن شده را به کامپیوتر ارسال میکند و از طریق SDK مخصوص دستگاه در برنامه های مختلف به کار گرفته میشود.

در واقع دستگاه اسکنر اثر انگشت قابلیت برقراری ارتباط با انواع سخت افزار و نرم افزار را دارد.

همچنین میتوان آن را برای دستگاه های حضور و غیاب بکار برد. به این صورت که میتوان در نرم افزار مورد نظر به هر شخص یک آی دی اختصاص داد و زمانی که کارمند مورد نظر انگشت خود را بر روی دستگاه میگذارد اطلاعات مربوط به ساعت و تاریخ ورود و خروج شخص را بر روی آن آی دی ثبت میکند. معمولا این دستگاه جلوی درب ورودی اداره ها نصب میشود تا پرسنل راحت تر و سریع تر هنگام ورود و خروج از آن استفاده کنند.

به دلیل داشتن عمومیت این روش و نحوه کارایی راحت و عدم نیاز به مهارت خاصی، به راحتی در بین افراد پذیرفته شده است. همچنین به دلیل یکسان نبودن اثر انگشت افراد دارای اعتبار و امنیت میباشد. استفاده از دستگاه اسکنر اثر انگشت باعث افزایش سرعت و کارایی میشود و نمیتوان در آن جعل و تقلبی انجام داد.

نکات مهمی که هنگام تهیه اسکنر اثر انگشت باید به آن توجه نمود:

دقت اسکنر: اسکنری که تهیه میکنید باید دقت و وضوح کافی داشته باشد و اثر انگشت را با دقت ثبت کند که امکان ایجاد خطا وجود نداشته باشد.

قابلیت اسکن چند انگشتی: برخی اسکنرهای پیشرفته قابلیت اسکن بیش از یک انگشت را دارند که باعث افزایش سرعت در کارها میشود و معمولا برخی از این اسکنرهای چند انگشتی قابلیت اسکن انگشت به صورت رولی را نیز دارد که کل انگشت را در بر بگیرد.

اندازه صفحه اسکنر: صفحه اسکنر شیشه ای روی دستگاه باید به گونه ای باشد که انگشت هر فردی با هر سایزی به راحتی در آن قرار بگیرد.

قابلیت تشخیص بافت زنده: برخی اسکنرها قابلیت تشخیص بافت زنده را نیز دارند و در صورتی که خون جریان نداشته باشد اثر انگشت را اسکن نمیکند.

دمای عملیاتی: برخی اسکنرها دمای عملیاتی تعریف شده ای برای نگهداری دارند. هنگام خرید این اسکنرها باید به دمای تعیین شده و دمایی که قرار است این دستگاه در آن نگهداری شود توجه کرد. در صورتی که دما از حد مجاز تعیین شده کمتر یا بیشتر باشد ممکن است به دستگاه آسیب بزند.

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید