بررسی پرینترهای سوزنی
مقالات

بررسی پرینترهای سوزنی

از مهم ترین ماشین های اداری که هم در گذشته و در زمان حال کاربرد مهم و بسیاری دارد میتوان پرینترها را نام برد که انواع مختلف با عملکردهای متفاوتی دارند. از جمله این پرینترها که از سال ها پیش مورد استفاده قرار میگیرد و جزو دستگاه های قدیمی میتوان نام برد پرینترهای سوزنی میباشند. کاربرد این پرینترها در محیط هایی میباشد که هزینه چاپ باید ارزان و مقرون به صرفه باشد و بیشترین کاربردش برای چاپ سیاه و سفید میباشد. به عنوان مثال قبوض آب و برق که همگی در بانک ها دیده ایم از طریق این چاپگرهای سوزنی، پرینت گرفته شده اند. ابن پرینترها قابلیت چاپ چند رنگ را نیز دارند.

کاغذ بهم پیوسته

پرینترهای سوزنی دارای سه نوع ماتریس نقطه‌ ای، چرخ آفتابگردان و خطی میباشد.

نحوه عملکرد پرینتر سوزنی :

داخل هد این پرینترها سوزن هایی وجود دارد که از طریق ضربه زدن به ریبون، جوهر را پرتاپ میکنند و کاراکترها را به صورت پیکسلی، خطی و یا ماتریسی روی کاغذ چاپ میکند.

در بیشتر مواقع جوهر این چاپگر مشکی میباشد، به همین دلیل میتوان آن را نوعی چاپگر سیاه و سفید دانست. تعداد هدهای موجود معمولا بین ۹ تا ۲۴ عدد است که در یک یا در دو ردیف قرار گرفته اند.

کیفیت این چاپگرها بستگی به تعداد نقاط ضربه ای دارد و گاهی عملیات چاپ را دو بار (به صورت رفت و برگشت) انجام میدهند. همچنین سرعت چاپ براساس تعداد کاراکتر در ثانیه (CPS) محاسبه میشود که معمولا بین ۵۰ – ۵۰۰ cps میباشد.

کاربرد پرینترهای سوزنی در محیط های اداری مانند بانک ها، مخابرات، دفاتر پیشخوان، داروخانه ها میباشد که هزینه های چاپ باید ارزان باشد و میتوان عملیات چاپ را روی کاغذهای شیت و یا بهم پیوسته نیز انجام داد.

در پرینترهای سوزنی هزینه اقلام مصرفی نسبت به دیگر پرینترها تقریبا کمتر است. از مهمترین مواد مصرفی میتوان ریبون جوهر و کاغذ را نام برد. در برخی دیگر از مدل ها به  کاغذ تراکتورید نیز احتیاج است که باعث میشود هزینه ها کمی بیشتر شوند.

قطعات هدهای سوزنی ماتریسی:

شابلون: شابلون ها دو نوع هستند. یا به صورت دایره ی داخل هد دستگاه اند و سوزن ها داخل آن قرار میگیرند و یا در خارج از هد هستند که سوراخ های انها از داخل هد بهم نزدیک میشود و به شکل مستطیل در میایند.

سوزن: سوزن شامل دو قسمت میله سوزن و چکش است.

پوبین: هر سوزن دارای یک پوبین است که توسط تراشه راه انداز فعال میشود و چکش سوزن جذب شده و سوزن ها از شابلون بیرون امده و با نوار ریبون برخورد میکنند.

بورد: این بورد ها که معمولا به شکل دایره هستند و از پوبین ها تشکیل شده است.

دماغه اصلی هد: جهت هدایت سوزن ها توسط شابلون ها، در تمامی هدها یک دماغه از جنس فلزی یا پلاستیکی وجود دارد.

فنر: باعث بازگشت سوزن به مکان اولیه خود میشود.

برای انتخاب یک پرینتر سوزنی باید به نکاتی توجه کرد:

سرعت پرینتر ، کاغذ قابل استفاده و سایز آن ، قابلیت برقراری ارتباط با دستگاه ها دیگر .

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید