بارکد چیست ؟
تکنولوژی بارکد یکی از متداول ترین و پرکاربرد ترین سیستم های شناسایی می باشد. بارکد ها عموما به دو دسته تک بعدی و دو بعدی تقسیم بندی می شوند. بارکد های تک بعدی متشکل از تعدادی میله می باشند که الگوی فواصل، قطر و تعداد میله ها بر اساس هر استاندارد باعث تفاوت دیتای ذخیره شده در آن می شود. بارکد های دو بعدی متشکل از نقطه ها یا ترکیبی از نقطه ها و میله ها می باشد.
به منظور ایجاد قابلیت خوانده شدن بارکد توسط دستگاه بارکدخوان استانداردهایی ایجاد شده است که هر یک از این استانداردها قابلیت کد کردن حروف، اعداد و نماها با حجم خاصی از ذخیره سازی اطلاعات نسبت به ابعاد بارکد با ویژگی های خاص خودش را دارد. جهت رمزگشایی هر استاندارد، باید آن استاندارد توسط دستگاه بارکدخوان پشتیبانی شود. یکی از دلایل گستردگی استفاده از این تکنولوژی ارزان بودن و سادگی بیش از حد مکانیزم تولید آن و بهای نازل وسایل ارتباطی مورد نیاز جهت اتصال به کامپیوتر می باشد.
چرا باید از بارکد استفاده کنیم؟
این مکانیزم یکی از سریع ترین و دقیق ترین روش های ورود اطلاعات به سیستم می باشد. در هنگام ورود اطلاعات به کامپیوتر توسط صفحه کلید در بهترین حالت ممکن با ورود هر ۳۰۰ کاراکتر تقریبا یک کاراکتر نادرست وارد سیستم می شود این در حالی است که در هنگام استفاده بارکد این اشتباه یک کاراکتر در یک میلیون کاراکتر می باشد پس همانگونه که آمار نشان می دهد دقت آن به مراتب بیشتر از حالتی است که یک اپراتور به صورت دستی اطلاعات را وارد می کند. و اما در خصوص سرعت با قرض اینکه قرار باشد اطلاعات ۱۲ کارارکتری وارد سیستم شود زمان لازم در هنگام استفاده از دستگاه بارکدخوان کمتر از ۲ ثانیه خواهد بود در حالی که این مدت زمان حداقل ۳ برابر زمان اشاره شده در هنگام ورود دستی اطلاعات توسط اپراتور می باشد.
محدودیت های استفاده از بارکد
استفاده از این تکنولوژی در برخی موارد غیر ممکن است. به عنوان مثال استفاده از آن برای شناسایی انسان، حیوانات و وسایل نقلیه مقدور نیست.